3D-printen en katalysatoren om chemische productie te verbeteren 😋

Share:

Over het onderzoek

Echte amandelen zijn duur. Daarom worden producten als marsepein soms gemaakt met synthetische amandelsmaak. Scheikundig ingenieur & marsepeinliefhebber Clement Jacquot (VITO - UC Londen) vertelt je meer over zijn slimme idee om meer van deze synthetische amandelsmaak te produceren, op een veel snellere manier!

Nieuwe materialen
Clement Jacquot
VITO

Clément Jacquot is een 27 jaar oude Franse chemisch ingenieur. Hij studeerde af als Master in Chemische Processen aan ENSIC Nancy en master in de Anorganische Chemie aan UCT Praag. Clément is momenteel doctoraatsstudent aan VITO & University College London. Hij is gespecialiseerd in chemische engineering, katalyse en 3D-printing, wat hem leidde tot onderzoek naar 3D-microgestructureerde reactoren voor organische chemische productie. Wanneer hij niet bezig is met onderzoek, geeft Clément zich over aan zijn andere passies: sport, reizen, geschiedenis en koken.

Gerelateerde video's