Een kijkje onder de schil van een aardappel

Share:

Over het onderzoek 

Frietjes maken, daar zijn wij Belgen al heel goed in. Toch kan het nog beter dankzij technologie, zegt Wout Vierbergen (ILVO - KU Leuven). Hij speurt met behulp van hyperspectrale camera's en artificiële intelligentie naar zwarte vlekken onder de schil van een aardappel. Zo wil hij frietproducenten helpen om geblutste aardappelen op te sporen, zodat ze enkel de mooiste exemplaren overhouden om onze frietjes te maken.

Landbouw
Technologie
Wout Vierbergen
ILVO - KU Leuven

Gepassioneerd door technologie, voedsel en landbouw, en duurzame systemen, is het geen toeval dat deze aspecten terugkomen in Wout's onderzoek. Zijn doctoraatsonderzoek aan het ILVO (Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek) en de KU Leuven onderzoekt hoe je voedselkwaliteit kunt meten door infrarood lichtmetingen en innovatieve artificiële intelligentie te combineren. Het doel van dit onderzoek is bij te dragen tot processen die in de voedingsindustrie worden gebruikt om de voedselkwaliteit en -veiligheid te garanderen.

Gerelateerde video's