Het verhaal achter kaneel

Share:

Over het onderzoek

Kaneel, één van de hoofdingrediënten van onze geliefde speculaas, wordt bijna uitsluitend geteeld door boeren in Kerinci, een kleine regio in Indonesië. Je zou denken dat de boeren achter deze gegeerde specerij dus rijk zijn, maar zijn ze dat wel? Sidi Rana Menggala, een Indonesische bio-ingenieur aan de Universiteit Gent onderzoekt de kaneelhandel en geeft je het antwoord.

Duurzaamheid
Maatschappij
Sidi Rana Menggala
UGent

Sidi Rana Menggala is doctoraatsstudent aan de afdeling Plantaardige productie, Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen, Universiteit Gent. Hij is een Indonesische student, met tot 15 jaar werkervaring. Zijn onderzoeksdoel is het identificeren van de programma's voor de verbetering van het levensonderhoud van kaneelboeren in Kerinci. Hij heeft een passie om de basisgemeenschap in ontwikkelingsgebieden te ondersteunen om de armoedesituatie te overwinnen.

Gerelateerde video's