Lustten onze voorouders een kippetje?

Share:

Over het onderzoek


Wij consumeren met z'n allen jaarlijks zo'n 98 miljoen ton kip per jaar, wat kip, na varkensvlees, tot de tweede meest gegeten vleessoort ter wereld maakt. Aan het Museum voor Natuurwetenschappen zoekt Quentin Goffette uit welke plaats vogels bekleedden in het dagelijkse leven van onze voorouders. Hij bestudeert daarvoor dierlijke resten die verzameld werden bij archeologische opgravingen op diverse sites, van Middeleeuwse kastelen tot Gallo-romeinse villa's. 

Geschiedenis
Quentin Goffette
KBIN

Quentin Goffette behaalde een Bachelor in Kunstgeschiedenis en Archeologie aan de Universiteit van Namen en voltooide zijn Master in Archeologie aan de Université Libre de Bruxelles. Daarna specialiseerde hij zich in dierentuinarcheologie aan de KU Leuven en aan het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen, waar hij sinds 2009 faunale resten bestudeert. Na gewerkt te hebben aan Turkse en Belgische assemblages, voert hij momenteel analyses uit van dierlijke botten die aan het licht zijn gekomen op archeologische sites in het Belgisch Franstalig gebied van Wallonië, met een bijzondere interesse in vogelresten, die het onderwerp zijn van zijn doctoraatsproject aan de Universiteit van Luik (Tracéolab). Daarnaast neemt hij regelmatig deel aan vogeltellingen en vogelobservaties in België en in het buitenland, zoals in het Noordpoolgebied.

Gerelateerde video's