Microalgen, een duurzame voedselbron voor de toekomst?

Share:

Over het onderzoek

Bio-ingenieur Yixing Sui (UAntwerpen) is een soort landbouwer. Het 'gewas' dat hij verbouwt? Microalgen! Deze kleine levende organismen zijn een bron van heel wat nuttige voedingsstoffen zoals eiwitten en aminozuren. Ze kunnen dan ook een belangrijke oplossing zijn voor de toenemende vraag naar voedsel in deze tijden van grote bevolkingsgroei.

 

Duurzaamheid
Gezondheid
Yixing Sui
UAntwerpen

Vastbesloten om van de wereld een duurzamere planeet te maken, startte Yixing Sui zijn bachelor in milieutechniek. Na het behalen van zijn master aan de Wageningen Universiteit (NL) waar hij zich richtte op microalgen-biotechnologie voor de behandeling van afvalwater, was hij volledig betrokken bij deze fascinerende micro-organismen-microalgen. Tijdens zijn promotie aan de UAntwerpen heeft hij een ander aspect van microalgen ontdekt om te gebruiken als duurzame voedselbronnen. Door het optimaliseren van de kweekomstandigheden probeert hij het gehalte aan eiwitten en essentiële aminozuren uit microalgen te maximaliseren.

Gerelateerde video's