Staat eendenkroos binnenkort op ons menu?

Share:

Over het onderzoek

Om de groeiende wereldbevolking voldoende eiwit te kunnen voorschotelen, zet Reindert Devlamynck (Universiteit Gent) in op eendenkroos. Voorlopig staat het vooral op het menu van -je raadt het nooit- eenden 🦆. Maar Reindert wil dit smakelijke plantje ook in veevoeder verwerken en zelfs op ons bord krijgen. Hij geeft zelf alvast het goede voorbeeld 🍽

Duurzaamheid
Landbouw
Reindert Devlamynck
UGent

Reindert Devlamynck is een natuurmens. Het hoeft dus niet te verbazen dat hij bio-ingenieurswetenschappen studeerde met als specialisatie landbouw. Na een korte periode bomen te hebben verkocht, vatte hij een doctoraat aan. Daarbij is hij voor de helft verbonden aan het onderzoekscentrum voor de landbouw – Inagro en voor de andere helft aan de Universiteit Gent. In het kader van zijn doctoraat kweet hij al ruim twee jaar eendenkroos in een grote vijver en schrijft hier wetenschappelijke artikels over. Sinds kort loopt z'n eendenkroosproductie op wieltjes, dus kijkt hij naar de volgende stap in zijn onderzoek: bekijken of eendenkroos geschikt voedsel kan zijn voor vissen, varkens en zelfs mensen. 

Gerelateerde video's