Zitten er schadelijke stoffen in mijn koekje?

Share:

Over het onderzoek

Wist je dat sommige chemische componenten uit voedselverpakkingen tot in de verpakte voedingswaren kunnen doordringen? Dat gebeurt bijvoorbeeld met minerale oliën, die onder meer in de inkt zitten. Annelies Van Heyst screende zo'n 200 voedingsproducten op de Belgische markt op de aanwezigheid van zulke minerale oliën en stelt ons gerust: je kan je koekjes nog steeds met een gerust hart verorberen.

Gezondheid
Annelies Van Heyst
VUB

Geïntrigeerd door het feit dat ze geen groenten uit eigen tuin kon eten vanwege historisch verontreinigde grond, werd Annelies getriggerd door voedselveiligheid en voedselregulering. Daarom besloot ze biomedische wetenschappen te gaan studeren met als specialisatie gezondheids- en milieuwetenschappen. In haar promotieonderzoek richt ze zich op minerale olie, een chemische component die in ons voedsel zit. Door de mogelijke gezondheidsrisico's te identificeren en te bepalen in welke mate de Belgische bevolking wordt blootgesteld, probeert ze de voedselveiligheid te verbeteren.

Gerelateerde video's