Geen beschimmelde planten meer dankzij bacteriën?

Share:
Over het onderzoek

Je kocht aardbeien in de supermarkt en wanneer je thuis in zo'n sappige aardbei wilt bijten, stoot je op een beschimmeld exemplaar in het bakje. Bah. Maar wist je dat de oplossing voor dit probleem misschien wel onder onze voeten ligt? Jasmine De Rop (Universiteit Gent) vertelt je hoe dat zit.

Duurzaamheid
Landbouw
Jasmine Derop
UGent

 

Maak kennis met Jasmine. Wiens sterke afkeer van beschimmeld fruit, bedorven groenten en verlepte planten haar de harde waarheid over ziekteverwekkers deed inzien. Gelukkig vindt ze nu pure vreugde in het leven door bij te dragen aan het aanpakken van deze problemen. Als biowetenschappelijk ingenieur is ze vastbesloten om haar PhD te behalen in de zoektocht naar nieuwe organische pesticiden die gebruik maken van bacteriën om onze groenten en fruit vers en veilig te houden.

Gerelateerde video's