Gezonde suiker: een zoete droom of realiteit?

Share:
Over het onderzoek

Iedereen houdt van suiker. Het is lekker zoet, maar gezond? Niet echt. Toch bestaan er ook gezonde suikers die minder calorieën bevatten, tandplak tegengaan of je darmflora stimuleren. Helaas zijn die zeldzaam in de natuur.

Daarom onderzoekt bio-ingenieur Emma De Beul (UGent - FWO) hoe we ongezonde suikers kunnen omzetten naar gezonde varianten – met behulp van slimme enzymen! Een complexe uitdaging, maar wie weet liggen er ooit koekjes in de winkel met écht gezonde suiker. 

Gezondheid
Landbouw
Emma De Beul
FWO - UGent

Emma De Beul is een bio-ingenieur én serieuze zoetekauw. Als kind op zomerkamp bij de scouts miste ze chocolade meer dan ze haar ouders miste. Een paar jaar later heeft ze haar liefde voor suiker omgezet in het onderwerp van haar doctoraatsonderzoek. Na haar afstuderen aan de UGent vervoegde ze het team van prof. Tom Desmet als doctoraatsstudent. In haar onderzoek bestudeert Emma hoe, met de hulp van enyzmen, duurzaam en efficiënt gezonde suikers te produceren.

Gerelateerde video's