Hints om het juiste voedsel te vinden

Klik op het tandwiel rechtsonder in de video om ondertiteling te activeren

Share:

Over het onderzoek

"Je bent wat je eet". Daarom wijdt Christine Yung Hung haar onderzoek aan het verbeteren van de voedselkeuze en het gedrag van consumenten. Centraal in haar onderzoek staat een belangrijk en nuttig -maar vaak over het hoofd gezien instrument: het voedseletiket, waar consumenten relevante gezondheidsclaims kunnen vinden. Ondanks de -begrijpelijke- argwaan van vele consumenten, verdient dit label onze aandacht, zo beargumenteert Christine. 

Gezondheid
Christine Yung Hung
UGent

Christine Yung Hung neemt het gezegde 'Je bent wat je eet' zo serieus dat ze er haar carrière op bouwde. Haar werk is erop gericht om de voedselkeuze en het gedrag van consumenten te verbeteren op een manier die overeenstemt met hun voorkeuren. Ze gebruikt daarbij interdisciplinaire benaderingen zoals voedseletikettering, productherformulering en voedingsstrategieën. Haar passie voor voedsel leidde haar -zo geeft ze zelf aan- gelukkig niet tot een gevecht met de weegschaal, maar tot een doctoraat in de Toegepaste Biologische Wetenschappen: voedingswetenschap aan de UGent. Ze werkte als voedingsdeskundige gespecialiseerd in functionele voeding en voedingssupplementen (industrie), en is een vrijwillig onderzoeker in het domein van obesitas en kanker (NGO). Nu is ze post-doctoraal assistente aan de UGent, waar ze zich toelegt op verder onderzoek en onderwijs over, inderdaad, voeding.

Gerelateerde video's