I-ACT: een handig instrument voor revalidatie

Share:

Over het onderzoek

Revalidatiecentra hebben onvoldoende therapeuten in huis om patiënten individuele begeleiding te bieden tijdens hun herstel. Vaak moet een ergotherapeut dus twee tot drie patiënten tegelijk behandelen. Met de I-Act, een technologisch revalidatiesysteem dat werkt als een soort digitale persoonlijke coach, wil Els Knippenberg daar verandering in brengen en therapeuten ondersteunen om patiënten een gepersonaliseerde hersteltherapie aan te bieden.

Gezondheid
Els Knippenberg
UHasselt

Als voormalig wedstrijdzwemmer kent Els Knippenberg als geen ander het belang van lichaamsbeweging. Het zette haar ertoe aan om ergotherapie en bewegingswetenschappen te studeren. In haar doctoraatsonderzoek aan de UHasselt en Hogeschool PXL zet Els zich in om ergotherapeuten te ondersteunen, zodat ze patiënten met een neurologische aandoening beter kunnen helpen revalideren. Ze werkt hiervoor mee aan een nieuw technologisch 
revalidatiesysteem dat patiënten gepersonaliseerde oefeningen en activiteiten laat uitvoeren en hen daarbij in real time feedback bezorgt. 

Gerelateerde video's