Klimaatverandering heeft een impact op ons bier

Share:
Over het onderzoek

Zomer, zon en een koud biertje.☀️ 🍺 Het is de perfecte combinatie voor bierliefhebbers. Maar wist je dat het veranderende klimaat brouwers voor uitdagingen stelt? Het beïnvloedt het zetmeel, een belangrijk bestanddeel van de gerst waarvan bier wordt gemaakt. Daardoor krijg je van dezelfde hoeveelheid gerst minder alcohol en dus minder bier. Gelukkig ontwikkelt bio-ingenieur Charlotte De Schepper (KU Leuven) enkele nieuwe strategieën om met de veranderende zetmeeleigenschappen om te gaan. Proost! 🍻

Charlotte De Schepper
KU Leuven

Tijdens haar masterscriptie ontdekte Charlotte De Schepper haar passie voor het brouwproces. Sindsdien begon ze aan een wetenschappelijke reis gebaseerd op nieuwsgierigheid, toewijding en een liefde voor het ontrafelen van de geheimen achter mouten en brouwen. Momenteel is Charlotte postdoctoraal onderzoeker aan het Laboratorium voor Levensmiddelenchemie en -biochemie en richt ze haar onderzoek op het belang van zetmeel van gerst tot bier en hoe de efficiëntie van het brouwproces kan worden behouden in een wereld die het milieu onder druk zet.