Microalgen: hoe maken we van ruimtevoedsel jouw dagelijkse snack?

Share:

Over het onderzoek

Microalgen vormen een gezonde eiwitrijke maaltijd. Astronauten eten het tijdens hun ruimtereizen 👨‍🚀 Joran Verspreet's (VITO) doel is om dit 'fancy' ruimtevoedsel ook op jouw bord te krijgen 🍽 Hij zoekt hiervoor naar de beste methode om algen na de teelt te bewaren en op te slaan, zodat de verwerking van de algen vervolgens op één gecentraliseerde locatie kan gebeuren. 

Gezondheid
Landbouw
Joran Verspreet
VITO

Joran Verspreet (VITO) werkt als onderzoeker op het snijvlak van biotechnologie, voedingswetenschap en productontwikkeling. Hij combineert praktijkervaring in de ontwikkeling van voedingsproducten met wetenschappelijke nieuwsgierigheid om de implementatie van algen in commercieel haalbare toepassingen te ondersteunen. Wanneer hij niet in het labo is, kan je hem al rennend of fietsend in de stille Kempen vinden. Onlangs zette hij zijn eerste stappen in de wondere wereld van data science.

Gerelateerde video's