Sneller bier brouwen met dezelfde smaak

Klik op het tandwiel rechtsonder in de video om ondertiteling te activeren

Share:

Over het onderzoek


Wist je dat inzichten uit de genetica kunnen helpen om sneller bier te brouwen zonder aan smaak te verliezen? Sommige gisten slagen er immers in om sneller suikers om te zetten naar alcohol. Lieselotte Vermeersch (VIB - KU Leuven) zoekt uit hoe we die kennis kunnen gebruiken om bier met trage gisten sneller te brouwen zonder dat dit de smaak van het bier verandert.  

Lieselotte Vermeersch
KU Leuven - VIB

Met een eindeloze fascinatie voor de natuur en hoe de fundamenten van het leven werken, volgde Lieselotte een van haar passies om bio-ingenieur te studeren aan de KU Leuven, gespecialiseerd in cel- en gentechnologie. Voor haar doctoraatsonderzoek aan de KU Leuven-VIB combineert ze nu nieuwsgierigheid naar levende organismen met een interesse in technologie, waarbij ze onderzoekt waarom sommige giststammen sneller dan andere reageren op veranderingen in het milieu, om uiteindelijk het bier brouwen te verbeteren.