Van tarwekorrel tot eindproduct

Share:

Over het onderzoek

"Geef ons heden ons dagelijks brood". Niet alleen Fransen zijn tuk op hun baguette, ook in België eten we massaal brood. Maar door de wereldwijde tarweteelt en het steeds extremere klimaat durft de voor ons brood broodnodige tarwe wel eens sterk in samenstelling te verschillen. Als kok, diëtist en ingenieur onderzoekt Tom Hellemans (UGent - FWO) samen met zijn collega's hoe (industriële) bakkers een beter eindproduct kunnen bekomen door het toepassen van de juiste tarwevariëteit op de juiste locatie, met de meest geschikte landbouwpraktijken. 

Landbouw
Tom Hellemans
FWO - UGent

Als kok, diëtist en industrieel ingenieur is Tom dol op voedsel en laat hij zich inspireren door elk aspect ervan. In zijn doctoraatsonderzoek probeert hij dan ook zijn passie voor landbouw en voedingswetenschap te combineren voor het produceren van gezonde en smakelijke producten. Door te onderzoeken welke tarwevariëteiten en teeltomstandigheden resulteren in de beste meelsamenstelling voor bakkerijproducten, zal zijn onderzoek het voedselverlies op industriële schaal verminderen en tegelijkertijd de kwaliteit verbeteren.

Gerelateerde video's