Verstedelijking en voedselsystemen in het Globale Zuiden

Share:
Over het onderzoek

Naarmate steden groeien, wordt het steeds moeilijker om iedereen van voldoende voedsel te voorzien, vooral in snel ontwikkelende gebieden. Een slechte infrastructuur, verkeersdrukte en het gebrek aan lokale markten maken het voor bewoners moeilijk om aan voedsel te komen. Lisa-Marie Hemerijckx (KU Leuven) bestudeert hoe mensen in Kampala, Oeganda, hun voedsel verkrijgen, om stadsplanners te helpen de voedseltoegang te verbeteren. Door te begrijpen hoe voedsel wordt gekocht, gedeeld of verbouwd, kunnen stedelijke planners ervoor zorgen dat het beschikbare voedsel daadwerkelijk de mensen bereikt die het nodig hebben, zodat niemand met een leeg bord achterblijft! 🍛

Maatschappij
Mobiliteit
Lisa-Marie Hemerijckx
KU Leuven

Vanuit haar interesse om onze complexe wereld beter te begrijpen, studeerde Lisa-Marie Hemerijckx Geografie. Ze specialiseerde zich in stedelijke omgevingen en behaalde haar doctoraat met een onderzoek naar het stedelijke voedselsysteem van Kampala, Oeganda. Haar huidige onderzoek richt zich op voedseltoegang in snelgroeiende steden in lage- en middeninkomenslanden. Daarnaast werkt ze samen met verschillende groepen, zoals consumenten, beleidsmakers, planners en stedelijke boeren, om bij te dragen aan een duurzamer en rechtvaardiger voedselsysteem voor de toekomst.

Gerelateerde video's