Videos

Louis
Bagot
imec
UAntwerpen

AI-robots kunnen ook leren van kunstmatige nieuwsgierigheid

Bij ons, mensen, is nieuwsgierigheid een drijvende kracht om te leren. Maar wist u dat AI-robots ook baat kunnen hebben bij nieuwsgierigheid, dat wil zeggen 'kunstmatige nieuwsgierigheid'? Computerwetenschapper Louis Bagot (Imec - UAntwerpen) legt uit hoe dit werkt en waarom het een goed idee is om AI-robots te vertellen dat ze moeten experimenteren en plezier moeten maken.
Robin
Amsters

LED-lampen: de vuurtorens van de toekomst?

GPS is een prachtige technologie. Helaas ben je er niets mee in grote gebouwen, zoals ziekenhuizen en luchthavens, omdat beton GPS-signalen tegenhoudt. Maar Robin Amsters (KU Leuven - FWO) werkt aan een oplossing. Hij legt je uit hoe razendsnel flikkerende LED-lampen ons en onze robots in de toekomst binnenhuis de weg zullen wijzen.
Shirley
Elprama
imec
VUB

Geeft een exoskelet mij superkrachten?

Industriële exoskeletten kunnen arbeiders en bouwvakkers ondersteunen bij het uitvoeren van zware taken. Zo kunnen ze rugpijn en andere werkletsels helpen voorkomen. Maar waarom worden ze dan nog niet op grote schaal gebruikt door bedrijven? Wel, dat is wat Shirley Elprama (imec - VUB) onderzoekt in haar doctoraat.
Steven
Puttemans
KU Leuven

Hoe slimme computers leren zien en begrijpen

Steven Puttemans (KU Leuven) traint slimme computers zodat ze hun omgeving leren zien en begrijpen. Zo werkte hij mee aan een aardbeiplukrobot. Hoe dat in zijn werk gaat, legt hij u in dit filmpje uit.
Joost
Geeroms
VUB

Beenprothese laat mensen opnieuw normaal stappen

Joost Geeroms werkt aan een nieuw soort -actieve- beenprothese om mensen na een amputatie opnieuw zonder moeite te laten stappen.