Videos

Xenia
Geysemans
Arteveldehogeschool
UAntwerpen

Rouwen op het werk: waarom blijft het doodstil?

"We moeten leren praten over de dood, ook op de werkvloer". Xenia Geysemans (Arteveldehogeschool) onderzoekt hoe werkgevers rouwende werknemers beter kunnen ondersteunen. Nu zijn werkgevers vaak nog te veel afwezig. In deze video reikt Xenia alvast 4 concrete tips aan.
Tom
De Neve
Arteveldehogeschool

Staat mijn smartphone te luid?

Beluister jij vaak muziek met een koptelefoon of oortjes? Spits dan even je oren voor het onderzoek van Tom De Neve (Arteveldehogeschool). Hij wil erover waken dat je veilig naar muziek kan luisteren, zonder gehoorschade op te lopen.
Elise
Pattyn
Arteveldehogeschool

Terugkeer naar het werk na langdurige ziekte 🎗 🏥 💼

In België zijn er elk jaar meer dan 25.000 mensen die na een kankerbehandeling terug aan het werk gaan. Toch zijn er heel wat werkgevers die niet goed weten hoe te reageren in zo'n situatie. Elise Pattyn en haar collega's werken aan tools om die terugkeer naar het werk vlotter te laten verlopen. 
Lotte
Vermeulen
Arteveldehogeschool

(On)verpakt kopen: duurzame beslissingen in de supermarkt

Voedselverpakkingen zorgen voor heel wat afval. Lotte Vermeulen wil jou helpen om je afvalstapel te verkleinen: ze werkt aan concrete tools die jou als consument moeten helpen om in de winkel voor de meest duurzame verpakkingen te kiezen.
Kaat
Helsloot
Arteveldehogeschool

Elk kind is als een zaadje

In België wordt 1 op de 7 kinderen geboren in een kansarm gezin. Kaat Helsloot werkte met haar collega's een zorgpad uit om kwetsbare kinderen extra ondersteuning te bieden, al van bij én zelfs vòòr hun geboorte.
Sabrina
Nachtergaele
Arteveldehogeschool

Wil jij ook een rolmodel aan jouw ziekenhuisbed?

"Verpleegkundigen doen meer dan de was en de plas, spuitjes geven en uitvoeren wat de arts hen opdraagt. Ze nemen de regie van jouw ziekenhuisopname volledig in handen en hebben zo een grote invloed op de kwaliteit van de zorg die je krijgt", zoals Sabrina Nachtergaele uitlegt in deze video. 
Annelien
Callens
Arteveldehogeschool

Goed in je vel met diabetes type 2

Mensen met diabetes type 2 volop van het leven laten genieten. Dat is de missie van Annelien Callens en haar collega's. Ze onderzoeken of groepssessies met lotgenoten diabetespatiënten kunnen helpen.