Betere voeding door betere verpakkingen

Share:

Over het onderzoek

At je ooit al zo'n mooi verpakte fruitsalade met een easy-peel deksel? Het is een prachtig staaltje verpakkingstechnologie: de verpakking is sterk genoeg om je eten te beschermen, maar tegelijkertijd heel gemakkelijk te openen zodra je erin wil duiken. Bram Bamps (UHasselt) legt uit hoe hij zulke heat-seal verpakkingen optimaliseert om ons voedsel veilig te houden en een lange houdbaarheid te garanderen.

Duurzaamheid
Technologie
Bram Bamps
UHasselt

Bram is wetenschap gaan studeren vanwege een gevoel van verantwoordelijkheid voor het milieu en het zelf, in combinatie met nieuwsgierigheid. Vanaf 2012 zet hij zich in voor verpakkingsonderzoek bij MPR&S (Materials and Packaging Research & Services). Bram's promotieonderzoek naar de heatsealprestaties van voedselverpakkingen combineert recente samenwerkingsprojecten met bedrijven met nieuw onderzoek.

Gerelateerde video's