Over het project

OVER WETENSCHAP UITGEDOKTERD

Wetenschappers floreren in hun vertrouwde omgeving, of het nu gaat om hun lab, bureau of wetenschappelijke conferenties. Wetenschap Uitgedokterd haalt jonge onderzoekers uit die comfortzone en plaatst ze voor de camera met een duidelijke opdracht: deel je passie voor onderzoek met het brede publiek! Vertel ons in heldere en overtuigende 3-minuten-pitch over jouw onderzoek.

OVER SCIMINGO

Wetenschap Uitgedokterd is een initiatief van SciMingo, een non-profitorganisatie met als doel wetenschap en techniek in Vlaanderen te promoten. Opgericht in 2005 maakt SciMingo er al meer dan een decennium werk van om wetenschap dichter bij de burger te brengen, dit met steun van het Departement Economie, Wetenschap en Innovatie van de Vlaamse Overheid.  
 

Meer info

DE VLAAMSE PHD CUP

Wetenschap Uitgedokterd is een afgeleide van de Vlaamse PhD Cup, één van de voornaamste projecten van SciMingo. De Vlaamse PhD Cup is een pitchwedstrijd voor pas gepromoveerde onderzoekers. De wedstrijd daagt deze wetenschappers uit om hun jarenlange onderzoek met de wijde wereld te delen: zonder voetnoten of specialistentaal, maar gebracht als een helder verhaal. Deelnemers krijgen een intensieve vierdaagse mediatraining waarna de wedstrijd in alle hevigheid losbarst. 

Meer info

DE VLAAMSE SCRIPTIEPRIJS

SciMingo is ook de organisatie achter de Vlaamse Scriptieprijs, de jaarlijkse zoektocht naar de beste bachelor- en masterproeven die aan Vlaamse hogescholen en universiteiten worden afgewerkt. Vaak verdwijnen deze sterke, actuele onderzoeken eenmaal afgewerkt in een lade om nooit meer gelezen te worden. De Vlaamse Scriptieprijs redt deze werken van een stoffige dood, door ze via de pers onder de aandacht van het brede publiek te brengen. 

Meer info