Betere bewaring leidt tot betere appels

Share:

Over het onderzoek

Heb je ooit een appel gegeten die er mooi uitzag, goed stevig aanvoelde, maar niet lekker smaakte? Dit heeft te maken met de manier waarop deze appel werd bewaard. Want wist je dat, om ons het hele jaar appels te kunnen laten eten, appels maandenlang in koele ruimtes worden bewaard? Karimi Solomon (KU Leuven - FWO) bestudeert het aroma van appels, om na te gaan of de appels optimaal bewaard worden.

Landbouw
Technologie
Karimi Solomon
FWO - KU Leuven

Karimi Solomon, opgegroeid in Kenia, was altijd al nieuwsgierig naar hoe dingen werken. Zijn nieuwsgierigheid deed hem kiezen voor een carrière in de bètawetenschappen. In zijn huidige doctoraatsonderzoek aan de KU Leuven zet hij in op het bevorderen van duurzame voedselproductie en het terugdringen van voedselverspilling. Zo onderzoekt hij hoe appels hun aroma maximaal kunnen bewaren, met de hulp van zogenaamde "dynamische controle atmosfeeropslag". Dit zorgt voor betere appels, die de consument niet (links) laat liggen in de supermarkt zodat er minder appels worden weggegooid.   

Gerelateerde video's