Brandbaar waterstof: waar plaatsen we onze detectoren best?

Share:

Over het onderzoek

 

We produceren steeds meer hernieuwbare energie. Om die te transporteren en te stockeren kunnen we gebruik maken van waterstof. Eén probleem wel: waterstof is snel ontvlambaar en dus zeer brandbaar. Hoe slaan we waterstof dan veilig op? Dat onderzoekt Joren Vanlaere (VUB). Met software zoekt hij uit waar we waterstofdetectoren het best plaatsen om eventuele lekken snel op te sporen, voor er brand- en explosiegevaar ontstaat.

Duurzaamheid
Energie
Joren Vanlaere
VUB

Joren Vanlaere behaalde in 2021 zijn masterdiploma Engineering Technology aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Momenteel werkt hij als doctoraatsonderzoeker aan de Université Libre de Bruxelles (ULB) en de Vrije Universiteit Brussel (VUB). 

Zijn onderzoeksinteresse gaat uit naar waterstofveiligheidstechniek. Momenteel werkt hij aan de optimalisatie van de plaatsing van waterstofsensoren in gesloten ruimtes. Zijn onderwerp maakt deel uit van het consortium genaamd BE-HyFE, dat alle Belgische kennisinstellingen samenbrengt om hun krachten te bundelen in fundamenteel onderzoek op het gebied van waterstof.

Gerelateerde video's