Chemische stoffen in het lichaam in kaart gebracht

Share:
Over het onderzoek

Over het onderzoek 

Meten is weten. Dat is het credo van Michelle Laeremans (VITO). Samen met een team van onderzoekers volgt ze de gezondheid van 300 kinderen in Mol, Dessel en Retie op. Dit doen ze vanaf de zwangerschap tot wanneer het kind de leeftijd van 18 jaar bereikt. Op die manier brengen ze de blootstelling aan chemische stoffen in kaart. "Zo kunnen we deelnemers persoonlijke tips bieden om de blootstelling te verkleinen en informeren we ook de bredere gemeenschap, bijvoorbeeld rond het veilig gebruik van putwater."

Meer info op www.studie3xg.be
 

Data
Gezondheid
Michelle Laeremans
VITO

Michelle Laeremans is onderzoeker bij VITO waardoor ze dagelijks observeert, ontdekt en weer nieuwe vragen stelt. Ze vertelt graag over wat er te zien is op haar pad langs verwondering en uitdaging.
 
Een van de onderzoeksprojecten waar Michelle aan meewerkt is 3xG. Mol en Dessel, als thuisbases van de nucleaire industrie in België, willen hiermee een voorbeeld stellen voor de rest van het land. 'Meten is weten' maakt van deze regio één van de best gemonitorde van België. Samen met een team van onderzoekers van VITO, UAntwerpen en PIH, zet Michelle zich in voor het algemeen welzijn in de regio. De 3xG studie is een voorwaarde voor de berging van het laagradioactief afval in Dessel in opdracht van NIRAS, STORA en MONA.
 

 

Gerelateerde video's