Hoe blijf je als ergotherapeut up-to-date bij de zorg voor thuiswonende ouderen?

Share:

Over het onderzoek

Hoe zorg je er als ergotherapeut voor dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis kunnen blijven wonen? Dat ze zelf met de wagen kunnen blijven rijden? Of dat ze gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer wanneer dat niet meer lukt?

Om ergotherapeuten die werken met thuiswonende ouderen beter te ondersteunen, stelden Leen Bouckaert & haar collega's (Arteveldehogeschool Gent) een klinische richtlijn op. Daarin gieten ze de laatste wetenschappelijke inzichten rond ouderenzorg in concrete aanbevelingen voor ergotherapeuten.

Gezondheid
Maatschappij
Leen Bouckaert
Arteveldehogeschool

De combinatie van creatief denken en werken met mensen deed Leen Bouckaert kiezen voor ergotherapie. Daarna bleek ze een specifieke interesse te hebben voor ouderen waardoor ze zich verder specialiseerde via de opleiding gerontologie. Ze houdt van pionierswerk wat ze zowel in haar werk binnen de Artevelde Academy als binnen haar job als onderzoeker kan waarmaken. Leen blijft graag nieuwe combinaties zoeken in de wereld van klinische richtlijnen - ouderenzorg en technologie. Door multidisciplinaire samenwerking kan ze de link tussen virtual reality en de zorg verkennen en draagt ze graag bij om deze te verkleinen.

Gerelateerde video's