Meer omega-3 vetzuren op ons bord dankzij roeipootkreeftjes?

Share:

Over het onderzoek

Vis eten is gezond en dat heeft veel te maken met de omega-3 vetzuren die je via een bordje vis binnenkrijgt. Toch hebben we die omega-3 niet zozeer te danken aan vissen. Het zijn andere, kleinere organismen, zoals roeipootkreeftjes, die omega-3 aanmaken. Jens Boyen (UGent - FWO) vertelt je over deze kleine helden, die in tijden van klimaatverandering meer dan ooit cruciaal kunnen blijken voor onze omega-3 voorraad.

Gezondheid
Jens Boyen
FWO - UGent

Jens is een mariene bioloog met een bachelor in Biologie van de KULeuven en een internationale master in zogenaamde 'Marine Biodiversity and Conservation'. Zijn interesses in moleculaire ecologie, gecombineerd met zijn passie om de huidige milieucrisissen aan te pakken, brachten hem ertoe om te doctoreren aan de UGent. Hier draait zijn onderzoek rond de biologische reacties op de wereldwijde klimaatverandering, waarbij hij moleculaire en fysiologische reacties koppelt aan de gevolgen voor grotere ecosystemen.

Gerelateerde video's