Nieuwe generatie membranen voor de productie van dranken

Share:

Over het onderzoek 

Drink jij 's ochtends fruitsap of geniet je van een glas wijn om te ontspannen na een drukke dag? Wist je dat om de smaak te behouden en bacteriegroei te voorkomen, jouw favoriete drank verschillende bewerkingsstadia moet doorlopen? Een daarvan is het filtratieproces, een zeer dure productiefase. Om ervoor te zorgen dat jij tegen een lage(re) prijs van jouw favoriete drankje kunt genieten, ontwikkelt Rishav Phukan (UGent - VITO - FWO) membranen van de volgende generatie. Die moeten de industrie helpen kosten te besparen en milieuvriendelijker te produceren. 

Duurzaamheid
RIshav Phukan
FWO - UGent - VITO

Afkomstig uit India, een land dat kampt met een watertekort in combinatie met een slechte waterkwaliteit in veel regio's, werd Rishav aangespoord om milieutechniek te studeren met een focus op waterbehandeling. Tijdens zijn opleiding maakte hij kennis met de wereld van membranen die niet alleen helpen bij het zuiveren van vuil (afval)water, maar ook gebruikt worden bij de productie van voedsel (kaas) en drank (wijn, bier). Na zijn masteropleiding werkt hij nu aan een doctoraat aan de Universiteit Gent en VITO, waar hij onderzoek doet naar de ontwikkeling van een nieuw membraan om de procesefficiëntie te verbeteren in de industrieën die er gebruik van maken.

Gerelateerde video's