Het religieuze leven van Bengalezen in Europa

Share:

Over het onderzoek

Hoe komt het dat moslimmigranten religieuzer lijken te worden na hun aankomst in Europa, in een seculiere samenleving? Dat is wat Saimum Parvez (VUB) onderzoekt. Hij onderzoekt het geval van migranten uit Bangladesh door vragen te stellen als: hoe nemen ze deel aan religieuze rituelen? Zien ze zichzelf als religieus? En welke impact heeft migratie op hun religie?

"Ik geloof dat een beter begrip van het leven van migranten zal bijdragen aan het behoud van sociale harmonie, tolerantie en een betere integratie in de Europese samenleving."

Maatschappij
Saimum Parveza
VUB

Saimum Parvez, PhD. is een MSCA COFUND Impact fellow aan de Vrije Universiteit Brussel (VUB). Hij behaalde zijn doctoraat aan de Universiteit van Sydney (Australië) en zijn Masters aan de George Washington University (VS). Hij publiceerde uitgebreid in wetenschappelijke tijdschriften, was co-editor van volumes en levert regelmatig bijdragen aan de media over de politiek in Bangladesh. Zijn onderzoeksinteresses omvatten digitale media en de invloed ervan op de politiek en Bengaalse migratie in Europa.

Gerelateerde video's