Hoe het effect van onzekerheid op de elektriciteitsmarkt te minimaliseren

Share:
Over het onderzoek

Over het onderzoek

Wist je dat de elektriciteit die vandaag wordt opgewekt gisteren al door de producenten en detailhandelaren werd verhandeld op de 'day-ahead' elektriciteitsmarkt? ⚡️ 🤝 Maar wat gebeurt er als we morgen een winderige dag verwachten 💨 maar uiteindelijk veel minder wind, en dus minder windenergie, hebben dan verwacht? Lina Silva-Rodriguez legt uit hoe zij wiskunde gebruikt om met deze onzekerheid om te gaan. 

Om de 'day-ahead' elektriciteitsmarkt te helpen omgaan met deze onzekerheid in hernieuwbare energiebronnen, gebruikt Lina Silva-Rodriguez (VITO - Universiteit Utrecht - Energyville) wiskundige programmering 👩🏽‍💻 Ze legt je in deze video uit hoe dat werkt. 

Energie
Lina Silva-Rodriguez
VITO

Als er één ding is dat Lina Silva-Rodriguez 's nachts wakker kan houden, dan is het wel de klimaatverandering. Gepassioneerd door de natuur, wil Lina, elektrotechnisch ingenieur van opleiding, met haar doctoraatsonderzoek bijdragen aan een duurzamer energiesysteem. Een systeem dat volledig in onze elektriciteitsbehoefte voorziet zonder het milieu te schaden of het welzijn van toekomstige generaties in gevaar te brengen. Haar voornaamste onderzoeksinteresses houden verband met de evolutie van de elektriciteitsmarkten naar toekomstige energiescenario's. In het bijzonder richt haar werk zich op de ontwikkeling van nieuwe kortetermijnontwerpen voor de elektriciteitsmarkt om rekening te houden met de onzekerheid van hernieuwbare energiebronnen.

Gerelateerde video's