Samen leren als schoolteam dankzij teamkracht

Share:

Over het onderzoek

Leerkrachten zetten de klasdeuren nog te weinig open voor collega's. Niet dat ze weinig zin hebben om te leren door, van en met collega's, maar scholen kunnen nog een duwtje in de rug gebruiken. Dat blijkt uit onderzoek van Lien Pattyn (Arteveldehogeschool) naar teamleren op school.

Pattyn wil scholen dat duwtje in de rug geven. Met de gratis tool 'Teamkracht" wil ze scholen helpen om alle kennis en talenten in hun schoolteam te benutten, samen te leren en zo de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. 

Onderwijs
Lien Pattyn
Arteveldehogeschool

Na haar masterstudie Pedagogische Wetenschappen ging Lien Pattyn aan de slag bij de KULeuven Campus Kortrijk. Daar begeleidde ze studenten onderwijskunde en gaf ze les. Na enkele jaren in het academische veld kriebelde het om zelf de praktijk in te duiken als orthopedagoog in het buitengewoon onderwijs, waar ze samen met het schoolteam, de leerlingen en de gezinnen elke dag de schoolvisie probeerde waar te maken. Iedereen de kans geven zichzelf en zijn talenten te ontdekken en te ontplooien is haar motto. Nu is Lien docent bij de opleiding Pedagogie van het Jonge Kind aan Arteveldehogeschool, waar ze haar ervaring in het werken met een team, gezinnen en kinderen kan delen met de studenten. 

Gerelateerde video's